Kako smo organizirali savršeni Sunset boat cruise za poznatu kozmetičku tvrtku Caudalie

Tvrtka Caudalie kontaktirala nas je s posebnom željom: organizirati nezaboravan izlet za njihovu ekipu u Zadru. Ubrzo smo osmislili jedinstveno iskustvo – tura brodom, zalazak sunca, kupanje i live glazba, sve začinjeno lokalnom gastronomijom.

Kako smo organizirali savršeni Sunset boat cruise za poznatu kozmetičku tvrtku Caudalie

Kada nam se početkom srpnja javila Amber Stevens, office menadžerica Benelux podružnice poznate francuske tvrtke za njegu kože Caudalie, znali smo da je na vidiku atraktivna suradnja.

Caudalie je, inače, tvrtka osnovana 1995. u Parizu, a čiji se proizvodi baziraju na korištenju ekstrakata iz grožđa i vinove loze te prirodnih sastojaka koji imaju iznimno blagotvorne efekte za kožu. Ekstrakti patentirani su u suradnji s Harvard Medical School te dolaze iz francuskih vinograda pokrajina Bordeaux, Champagne i Burgundy. Gotovo pa dovoljno da svjedoči o vrhunskoj kvaliteti koja proizlazi iz sinergije s prirodom.

Njihov sales & marketing tim krajem kolovoza stizao je u Falkensteiner Punta Skala resort (točnije, hotel Iadera), kako bi prisustvovali godišnjem seminaru u organizaciji tvrtke. 

Uz samu edukaciju ono što svakom MICE (meetings, incentives, conferences and exhibitions) putovanju treba jest i doza opuštanja i zabave.

Zato su kontaktirali Authland. Htjeli su organizaciju noćnog izleta brodom u Zadru uz uključenu večeru. Naravno, u našim očima to je značilo samo jedno - priliku da osmislimo i kreiramo jedinstveni lokalni doživljaj u vlastitom gradu.

Razrada koncepta koji je morao biti drugačiji

Vrlo brzo uskladili smo se oko koncepta koji smo predložili, a koji je sadržavao više od jedne dodane vrijednosti. 

Tura brodom i večera za potpuni doživljaj (a i konkurentsku poziciju Authlanda koja se zasniva na odmicanju od standardnog shvaćanja usluge u turizmu) morali su uključivati i druge elemente. Dogovorili smo zato da okosnica ture bude i zadarski zalazak sunca, najljepši na svijetu (i ovo je totalno objektivno - ako je Hitchcock to navodno rekao, a Zadrani inzistiraju na tome, onda mora biti apsolutna istina). 

Zadar Sunset

Osim toga, kupanje u zadarskom kanalu dok sunce nestaje iza imaginarne crte na horizontu, nije se smjelo propustiti, pa smo u plan izleta uključili i tu aktivnost. Kao šlag na kraju, odlučili smo da glazbu nećemo prepustiti brodskim zvučnicima i pomno osmišljenoj playlisti nas, samoprozvanih DJ-a i glazbenih znalaca, ili brodskog kapetana, već angažirati profesionalce koji će nastupom uživo atmosferu učiniti nekoliko puta boljom i dodati još snažniji ljudski element u cijelo iskustvo. Odabrali smo jedan od najboljih glazbenih dua koje Zadar nudi. 

Kupanje i zalazak sunca

Odabir lokalnih partnera kao garancije kvalitete i autentičnosti

Temelj svega bio je kvalitetan i dovoljno velik brod, a oko odabira se nismo puno mislili. Lokalnim vezama došli smo do broda Sv. Šime II, istog onog koji iza sebe ima stotine tura do Kornata, pod paskom mladog ali strastvenog kapetana i iskusne posade. I nismo pogriješili. 

Za brigu oko gastronomskog dijela priče uključili smo zadarski Berekin Catering. Ekipa je to koja kroz svoj catering, ali i zabavni dio (Wedding & event resort) već jako dugo radi na sjajnim gastro predstavama, koncertima, domjencima i vjenčanjima. 

Berekin Catering

Kao izvođače za live glazbeni nastup izabrali smo Shine Zadar. Glazbeni je to duo proizišao iz zadarskih bendova Vafunkoolers i Synthetica, a fokusiran na obrade stranih pop/funk/soul hitova iz različitih glazbenih dekada prošlog i ovog stoljeća. Iznimno posvećeni, s iskustvom nastupa pred većim i manjim publikama, poznavatelji glazbe, istinski znalci i pasionirani izvođači. Više od toga nije nam trebalo.

Shine Zadar

Cijeli događaj bilo je potrebno i dokumentirati pa smo zato angažirali dva profesionalca u usponu - Antonia Pejića za fotografiju i Tonija Grabovca za snimanje videa. Svoj posao odradili su angažirano, uvijek s novim idejama oko izvedbe i naposljetku - odgovorno. Poprilično konkretne dokaze za to možete vidjeti i u ovom članku. 

Izvedba

Okupljanje sjajnog tima i organizacija svih stavki bile su glavni preduvjet koji smo ispunili te sama izvedba nakon toga jednostavno nije mogla razočarati. 

Nešto više od sat vremena trajala je priprema svih resursa - kuhinje, glazbene tehnike, pića i dr. te smo u 18:45 krenuli na krstarenje zadarskim arhipelagom. 

Za Caudalie grupu na šanku je koktel-majstor vrijedno pravio koktele dobrodošlice; Aperol Spritz, Gin-tonic i Mojito savršeno su odgovarali u toplo i blago vjetrovito ljetno predvečerje, što se moglo vidjeti i na licima naših gošća. 

Aperol Spritz

Dok su prvi glazbeni hitovi u izvedbi dua Shine Zadar dopirali iz zvučnika, dio gošća uživao je u ispijanju koktela i glazbi, dok je dio bio posvećen fotografiranju; scene mora, otoka, sunca i plovidbe bile su gotovo neodoljive. 

Kokteli Mojito i Aperol Spritz

Ubrzo je stigao i zalazak sunca koji je bio savršena prilika za još fotografiranja ali i skok u more. Kapetan je odabrao savršen trenutak i lokaciju za stajanje, i dok je brod plutao zadarskim kanalom, klijentice su uživale u kupanju i skokovima.  

Kupanje uz zalazak

Zalazak sunca bio je znak za daljnju plovidbu, ali i serviranje predjela - pljukanaca s kozicama i tikvicama i telećeg rižota. Uz to je servirano i crno i bijelo vino; odabrali smo lokalne favorite o kojima inače gajimo jako visoko mišljenje, vina vinarije Degarra - crno imena Bonterra i bijelo Pošip. Za nas, prave zvijezde zadarskog vinarstva. 

Degarra Pošip

Dok su konobari odrađivali svoj posao, i predjelo se privodilo kraju, na scenu je ponovno stupio glazbeni duo, i to s ponešto dinamičnijim izvedbama, što je značilo da je period između predjela i glavnog jela bio rezerviran za ples i pjesmu.

Party na Brodu

Kao glavno jelo odabrali smo oradu na žaru te biftek na žaru, uz restani krumpir kao prilog. Većina se pritom odlučila za riblju varijantu čime je upotpunjen morski “feel” cijelog krstarenja i Zadra kao prave morske destinacije. 

Do kraja putovanja kvalitetom izvedbe banda i opuštenom interakcijom došli smo do točke gdje su ples i pjesma gotovo svih prisutnih postali sastavni i pamtljiv dio doživljaja. Osmijesi i smijeh dali su nam do znanja da je zadovoljstvo na visokoj razini i da smo organizirali pravu stvar. Pristankom u luku, čak su se i drugi turisti sa zadarskog mosta divili odličnoj zabavi što je bio još jedan dokaz da smo stvorili nešto posebno. 

Karaoke na Brodu

Zaključci

Ovakav tip događaja, krstarenje brodom uz zalazak sunca, dobru glazbu te super jela spremljena od strane domaćih kuhara, za nas je značajan iz više razloga.

Smatramo da je ovakav format koji kombinira više različitih stavki i dimenzija doživljaja savršen za kreiranje idealnog turističkog proizvoda, onog po mjeri klijenta, ali i po mjeri organizacije kao naša, koja u svom radu promociju esencije destinacije stavlja na prvo mjesto.

Ovakav posao dopustio nam je da jednoj velikoj globalnoj tvrtki predstavimo ljepote Zadra i njegovog arhipelaga na nekonvecionalan način - ne samo jednostavnim izletom do nekog od otoka, već savršeno tempiranom plovidbom kroz koju će zaposlenici te tvrtke doživjeti zalazak sunca na pučini, skočiti u more s pramca velikog broda, a nakon toga glad i žeđ utažiti u jelima od lokalnih sastojaka i najboljim vinima koje zadarski kraj nudi. Poanta svega je da klijenti niti u jednom trenutku ne osjećaju da je neki trenutak ili segment mogao biti bolji, maštovitiji, ili precizniji.

Svaki taj trenutak ciljano smo promislili na način vrijeme dana, glazbeni repertoar, piće koje se poslužuje, hrana koja se jede i sentiment koji gosti posjeduju prema doživljaju - upotpunujuju jedni druge i tvore savršeno provedeno vrijeme. 

Faktori koji su pritom bili bitni sljedeći su:

  • Hotel poput Falkensteiner Punta Skala koji je znao preporučiti klijentu lokalnu agenciju
  • Klijent koji vjeruje lokalnom znanju nas kao organizatora
  • Etablirana mreža pouzdanih partnera za svaki segment putovanja
  • Prilagodba željama klijenata uz zadržavanje osnovnog smisla doživljaja
  • Pomno osluškivanje situacije i raspoloženja klijenata na licu mjesta, tijekom samog putovanja
  • Činjenje koraka više - kreiranje efekta iznenađenja radi isporučene i veće od očekivane vrijednosti
  • Implementacija lokalnih sastojaka - ljudi, hrane, pića i lokacija

Zaključno, ovakav tip usluge nastavlja naše vlastito putovanje ka ispunjavanju misije isporuke najboljih lokalnih doživljaja gostima koji dolaze u Hrvatsku. Prirodne ljepote, hrana i vino, duh lokalnih ljudi i još mnogo toga s nama su i dalje na dohvat ruke ili par klikova mišem.